top of page

Lid worden?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig geworden bent na het bezoeken van onze website en er misschien zelfs wel over denkt om je aan te sluiten bij onze gezellige groep!

Nieuwe leden zijn bij ons altijd van harte welkom. Kom dan ook gerust vrijblijvend een paar keer de repetitie bijwonen, de sfeer proeven, het repertoire beluisteren. Je zult dan al gauw merken of barbershop zingen iets voor jou is. Is dit het geval dan zal er door onze dirigente een stemtest afgenomen worden om te kijken bij welke

d062203a-c401-4adc-aa87-db7d646d343a.jpg

partij jouw stem het best tot zijn recht komt. Daarna wordt in samenspraak met de dirigente en de sectional leader een datum voor de auditie afgesproken. Deze is meestal na ongeveer zes weken, in die zes weken studeer je thuis een door de dirigent gekozen song in. Deze kun je tussentijds ook oefenen met je sectional leader en andere koorleden. Je krijgt ook een buddy om je te helpen in de eerste maanden.

De auditie doe je in kwartetvorm, ondersteund door een aantal ervaren koorleden. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met het feit dat voor sommige mensen zo'n auditie best spannend is. De dirigente zal echter wel kunnen horen of je toon kunt houden en of je stemvast bent. Belangrijke eigenschappen als je in een koor wilt zingen. Is de auditie goed verlopen dan kun je lid worden.

Wat wordt er van je verwacht?
Van onze koorleden wordt verwacht dat zij de wekelijkse repetities bijwonen en dat zij zoveel mogelijk meedoen aan onze optredens. Ook zullen zij de muziek thuis moeten instuderen, dit gaat tegenwoordig meestal met ingezongen teaching tracks. Per stemsectie zal er regelmatig een extra repetitie zijn.
De repetities verlopen meestal volgens een vast patroon: warming up, inzingoefeningen, een tag en daarna repeteren we volgens een repetitieschema, een nieuwe song of perfectioneren we een oude. We sluiten meestal af met een verzoeknummer. Tijdens de repetities zal er naast dit alles, ook aandacht geschonken worden aan performance, dwz beweging en uitstraling.

Al met al een avondje heel hard werken maar wel een waarvan je na afloop kunt zeggen dat je met meer energie weggaat dan waarmee je gekomen bent.

Ons koor is lid van Holland Harmony, dit is de Nederlandse koepelorganisatie van  barbershoppers. Een keer in de twee jaar doen wij mee met de landelijke competitie tijdens de Holland Harmony Conventie. Het wordt zeer op prijs gesteld dat ieder koorlid hier aan mee doet. Wij worden dan beoordeeld en geadviseerd door professionals, aan de hand daarvan kunnen wij ons weer verbeteren. Ook organiseert Holland Harmony regelmatig workshops en cursussen op het gebied van zangtechniek, presentatie, kwartet zingen e.d. waar we aan deel kunnen nemen.

Naast het zingen, zijn er in onze vereniging diverse commissies waar leden zich, als zij dat willen, voor kunnen inzetten. De grote betrokkenheid van alle leden komt de sfeer ten goede en zeker ook het resultaat.

Wat zijn de kosten?
Inschrijfgeld: €5,00
Kledingbijdrage: €30,00 (wordt gerestitueerd als je niet door de auditie komt)
Maandelijkse contributie: €25,00

De kleding/accessoires/make-up die je van het koor krijgt blijft eigendom van het koor. Bij beëindiging van het lidmaatschap worden deze weer ingeleverd bij de kledingcommissie.
Na de geslaagde auditie krijgen de nieuwe leden toegang tot de ledensectie van de website en Rehearse app op de mobiele telefoon.


Belangstelling? Dan zou het fijn zijn als je ons een mailtje stuurt (amstelriversingersamstelveen@gmail.com) en hoor je spoedig van ons.
 

bottom of page