top of page

De dirigente

1 januari 2020 begon Katy Taylor ons koor te dirigeren. Katy is barbershopper in hart en nieren. Samen met Katy werken we aan verdere verbetering en uitbreiding van ons repertoire. Ondanks de Corona beperkingen studeren we nieuwe nummers in.
 
 
Hieronder stelt Katy zich aan jullie voor
Van jongs af aan ben ik opgegroeid met muziek. Zingen is dan ook inmiddels een ‘uit de hand gelopen’ hobby.
Als klein meisje had ik de eer om te zingen in verscheidene opera’s bij De Nederlandse Opera met als hoogtepunt afreizen naar Adelaide, Australië en New York, Amerika met de opera Writing to Vermeer van Louis Andriessen.
Daarnaast zong ik tot mijn 25e respectievelijk bij Kinderkoor De Kickers en jeugdkoor The Classic Frogs van Muziekschool Waterland waar ik ontzettend veel geleerd heb over muziek maar ook over mezelf. Voor mij was het duidelijk: ik wil iets met muziek gaan doen!
Dus dat deed ik: ik ben Muziekwetenschappen gaan studeren aan de Universiteit Utrecht richting Kunstbeleid en – management. Een prachtige studie waarbij ik voor het eerst hoorde over Barbershop, niet wetende dat dit genre jaren later mijn leven zou veranderen. In 2015 om precies te zijn.
Na het zingen van mijn eerste tag, tijdens de conventie in 2015, was ik besmet met het barbershop virus en sindsdien is er geen week voorbij gegaan waarin ik geen tag heb gezongen!
2024-0414-ars-016.jpg
Met veel plezier zing ik in No Borders Show Chorus, Chain Reaction, Mixed kwartet ‘Next Generation’ en dameskwartet ‘About Time’. En per 1 januari 2020 heb ik de grote eer om als dirigent voor Amstel River Singers te staan. Een uitdaging en avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb!
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jongerenwerker waarbij het mijn doel is om jongeren, op welke wijze dan ook, te ondersteunen bij het gelukkig en gezond opgroeien.  
bottom of page