top of page

Het koor

Afbeelding van WhatsApp op 2024-04-14 om 21.27.32_82f30613.jpg

Barbershopkoor de Amstel River Singers uit Amstelveen werd opgericht in 1994 en is uitgegroeid tot een succesvol koor bestaande uit ongeveer veertig enthousiaste vrouwen, onder leiding van dirigente Katy Taylor. 

Wij repeteren wekelijks op de dinsdagavond in het Noorddamcentrum in Amstelveen.
Ons gevarieerde repertoire bestaat uit voornamelijk Engelstalige in barbershopstijl gearrangeerde evergreens, musical- en popsongs. Maar wij schuwen ook anders gearrangeerde vormen van a capella muziek niet. Buiten de Engelstalige songs zingen wij ook een aantal Nederlandstalige liedjes en hebben wij een uitgebreid kerstrepertoire.

Plezier maken staat bij ons voorop. Plezier in het met elkaar muziek maken, toewerken naar een optreden of show en de voldoening die je dan krijgt als je iets moois hebt neergezet.

Tijdens de repetities werken we hard aan het perfectioneren van de songs en er wordt ook aandacht besteed aan vocale techniek, ademsteun, dynamiek, ritme en expressie. Het showelement is karakteristiek voor barbershop zingen. Dit komt tot uiting in de showkleding, de uitstraling en de performance.

Na de repetitie is er de mogelijkheid om met of zonder drankje nog even na te gloeien in de 'afterglow'. Dat zijn vaak gezellige momenten waar lief en leed wordt gedeeld en waarbij het niet uitgesloten is dat er ineens spontaan gezongen wordt.

Wij zijn een goed georganiseerde vereniging. Om dit mogelijk te maken, zijn er binnen het koor veel leden die actief zijn in het bestuur of zich inzetten in een van de commissies.

Ons koor is lid van Holland Harmony, de grootste Nederlandse koepelorganisatie van barbershoppers. Eens in de twee jaar doen wij mee met de landelijke competitie tijdens de Holland Harmony Conventie. Verder organiseert Holland Harmony vaak workshops en cursussen voor leden en dirigenten.

De Amstel River Singers treden regelmatig op en zou dat ook bij u kunnen doen. Voor informatie kunt u contact opnemen met onze PR-commissie.

bottom of page